«سینوس پرسیکوس» یا همان«خلیج فارس» در متون یونانی 540 ق م
عوامل متعددی در جعل نام «خلیج فارس» از صدام تا شیطنت شرکتهای چینی و انگلیسی دیده میشود؛ از منفعت سیاسی گرفته تا سود اقتصادی.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در حالی نام جعلی خلیج عربی در سالهای گذشته با شیطنت برخی از رسانهها و سیاستمداران تکرار میشود که وجود هزاران برگ سند و آثار متعدد تاریخی از زمانی که بشر تاریخ مدون به خود دیده است، جای هر نوع انکاری را میبندد. نامهای جغرافیایی نه تنها بیانگر موقعیت شناخته شده پدیدههای جغرافیایی هستند؛ بلکه میتوان آنها را به عنوان نماینده تاریخی و فرهنگی نیز به شمار آورد. تحریف اسامی، با هر دلیلی، تنها مسیر تاریخ را منحرف کرده و اطلاعات غلطی به جستوجوگران میدهد. اما قدیمیترین منابع درباره خلیج فارس چه میگویند؟ در این منابع نام خلیج فارس قید شده یا خلیج عربی یا خلیج به تنهایی؟
محمدرضا سحاب، مدیر مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب، در گفتوگویی با تسنیم به قدیمیترین منابع در این زمینه اشاره کرد و گفت: دورهای که تاریخ مدون شکل گرفت، کلمهای غیر از «خلیج فارس» در منابع نوشته نشده است. قبل از آن، یک لوح گلی به دست آمده که حدود سه هزار سال قبل از میلاد به دست بابِلیها ساخته شده است و در حال حاضر در موزه بریتانیا نگهداری میشود. بر روی این لوح نه عنوانی از خلیج فارس هست و نه خلیج عربی؛ نوشته شده است: آبهای تلخ و شور. در واقع در آن زمان این منطقه نامی نداشته است.
قدیمیترین سند درباره «خلیج فارس»چه میگوید؟
وی ادامه داد: قدیمیترین سند به دست آمده از یونانیهاست که در 540 قبل از میلاد تدوین شده است. از آن زمان به بعد، چندین نقشه توسط یونانیها از این مناطق ثبت شده که همگی عنوان «خلیج فارس» یا همان «سینوس پرسیکوس» را ذکر کردهاند؛ این در حالی است که یونانیها در آن زمان با ما در جنگ بودند؛ پس این منابع مستند هستند و جای شک و تردیدی در صحت آنها وجود ندارد.